bg_mid.png
Harp Nomad Foundation

Visie
Stichting Harp Nomad verspreidt de cultuur van Helende Harp Muziek. Wij gebruiken harpmuziek gericht op ontspanning, meditatie en de innerlijke reis van zelfbewustzijn. De harp is bij uitstek een instrument dat je kan helpen verbinding te maken met je emoties en gevoelens en de innerlijke mens in je hart. Als je dan in de natuur bent en de stilte omarmt, zal de prachtige stem van de harp haar eigen lied zingen. 
Wanneer wij in contact zijn met ons hart, houden we van dans- of jazzmuziek op de harp of geven we een optreden met muzikaal circustheater rond de harp en zo rijdt de Harp Nomad in balans over zijn levenspad. Hiermee wil hij uitdragen dat ook jij in eigenheid vrij mag zijn om jezelf te zijn.

 

Missie
Wij bieden harplessen en harpen te huur aan. Samen met jou bouwen wij jouw nieuwe  harp. We kunnen ook je harp restaureren. Het is onze missie om harpen betaalbaarder en toegankelijker te maken en meer geschikt voor reizen. Daarom gaan wij onze eigen bouwpakketten voor reisharpen ontwikkelen. We dromen van een familie van rondreizende Harp-nomaden, die de harp gebruiken om de harten en geesten van mensen te openen en zo de wereld mooier en vrediger te maken.


Mensen
We willen iedereen die harp wil spelen de mogelijkheid bieden omdat te doen, ook mensen met een laag inkomen, of mensen met speciale behoeften of handicaps. Onder onze studenten zijn mensen met autisme en ook blinden. Voor veel mensen is harp spelen een onvervulde droom, omdat harpen duur zijn. En veel mensen dromen van een nomadische levensstijl, maar missen de middelen, begeleiding of coaching. Dit geldt vooral voor mensen met een beperking. Ze hebben een persoonlijke assistent of levenscoach nodig om in al hun basisbehoeften te voorzien, want anders kan het leven soms ondraaglijk zijn, als een vogel in een kooi.


Hoe we met geld omgaan
We zijn een stichting, wat betekent dat al onze inkomsten besteed worden aan onze missie en doelstellingen, volgens onze visie en statuten. We hebben veel kosten om onze organisatie te runnen zo ook voor materialen, gereedschappen, accommodatie en reiskosten. En om onze dromen en ambities waar te maken, dat kost het nog meer geld. Als we in een samenleving zonder geld zouden leven, dan geven we met plezier onze harpen gratis weg. Tot die dag komt, vragen wij vriendelijk om betaling van onze diensten. 
Als je houdt van onze muziek en het werk wat we doen, dat wordt het zeer gewaardeerd dat je ons dezelfde prijs betaalt als elke harpbouwer en artiest die probeert zijn brood te verdienen. Als je weinig geld hebt, kun je ook vrijwilligerswerk doen. Je kunt ons bijvoorbeeld helpen met online marketing en verkoop, werken aan deze website, onze sociale media-accounts bijwerken of ons helpen met algemene hulp op festivals, locaties of schooldemonstraties. Je kunt ons ook betrekken bij jouw lokale harpproject van je dromen op jouw school of in jouw buurt. hulp in de werkplaats met harpen bouwen of snaren opzetten is ook altijd welkom. Als je genoeg inkomsten of spaargeld hebt om ons een groter bedrag te betalen, dan kunnen wij deze harpgunsten geven aan mensen in nood, of die minder fortuinlijk zijn dan jij.
Je kunt ons ook sponsoren door onze CD te kopen. Donaties aan de Stichting Harp Nomad worden met de grootste zorg besteed.


Natuur
We zijn van mening dat de beste manier om de harp tot zijn recht te laten komen, buitenshuis is in de rust van de natuur, omringd door monumentale bomen in prachtige landschappen met een panoramisch uitzicht. Vooral op die magische momenten waarop de wind de snaren raakt alsof het God zelf is die de harp aanraakt. Dit geeft een gevoel van vrede en verwondering en laat ons ook meer het landschap waarin wij leven waarderen. Naast dat de harp ons helpt om meer met onszelf te verbinden, nodigt de harp ons ook uit om verbinding te maken met de natuur en er om er zorg voor te dragen.
Wat betreft onze instrumentenbouw proberen we zoveel mogelijk restmaterialen op te hergebruiken. Vaak krijgen we hout van meubelmakers van goede kwaliteit in handen. Voor Harpen voor kinderen jonger dan 6 jaar gebruiken we PVC afkomstig van een bouwwerf.

 

Ons team
Momenteel is de stichting een eenmansband, wat betekent dat alles wordt gedaan door onze oprichter en voorzitter Antoine Theunissen. Dit is wat hij over zichzelf vertelt:
“Ik voeg meer kleur toe door de harp op creatieve manieren te gebruiken met acrobatiek, theater en levensdromen.
Door de jaren heen ben ik veel naar festivals geweest, als artiest, om workshops te geven en ook als deelnemer. Door mijn autisme kwam ik veel problemen tegen: met de voorbereiding van de reis, maar ook tijdens de festivals. Vaak kwamen mijn verwachtingen niet overeen met de realiteit en de culturele code ter plekke. Nu heb ik mensen om me heen gevonden die mij steunen als kunstenaar, met mijn visie en mijn ambities. Ze begeleiden mij  om mijn dromen met mijn stichting te verwezenlijken " En mijn team van helpers is nu goed aan het groeien.

Untitled